Як правильно користуватися хештегами?

2017-04-27

Хештеги сьогодні – ефективний спосіб пошуку неструктурованого ініційованого користувачами контенту. То ж давайте розберемося, які вони бувають та з якою метою використовуються.

Брендінг. Хештеги брендів стають дуже популярними. Щоб правильно піймати хвилю тренду, не обов’язково ставити саму назву бренду як хештег – використовуйте щось пов’язане з ним. Такий хештег зрозумілий для аудиторії, приваблює нових учасників та розкриває суть самої організації. Як приклад можна привести #наТаблеточки – хештег фонду Таблеточки.

Просування кампаній та конкурсів. Наприклад, як це роблять Let's do it, Ukraine, використовуючи #чиста_країна_челенж.

Комунікація. Інший спосіб використовувати хештеги – в обговореннях у соціальних мережах. Наприклад, вітаючи зі святами або підтримуючи національну збірну з футболу. Або ж просуваючи актуальну тему. Наприклад, #НеБоюсяСказати.

Ідентифікація. Якщо ваш бренд або ви особисто підтримуєте певний рух або акцію, можна ставити хештеги в постах про цю подію. Наприклад, #день_землі.

Підвищення рівня обізнаності та свідомості. Найкращим прикладом, однозначно, є хештег #Icebucketchallenge, котрий привернув увагу до боротьби з аміотрифічним бічним склерозом. Завдяки цій акції вдалося зібрати мільйони доларів на вивчення проблеми та допомогу хворим.

Заради сміху. Іронічне використання хештегу може бути дійсно смішним. Але головне – не переборщити. Наприклад багато інстаграмерів іноді використовують з десяток хештегів до своєї світлини, щоб охопити більшу аудиторію. Але, крім бажаних підписників, таке зловживання приваблює і спамерів.

Перехоплення  трендів. Хороший приклад – #thedress. Хештег, пов’язаний із масштабною істерією стосовно сукні, точніше її кольору. Сукня, фото якої з’явилося в Instagram однієї кравчині, ввела весь світ в оману – біла з золотим чи синя з чорним? В той період хештег використовували навіть у новинах абсолютно не пов’язаних із саме тією сукнею, щоб на хвилі тренду отримати більше охоплення.

За матеріалами meltwater.com

#content#instagram#pr#social media#twitter#вконтакте#фейсбук

2021-11-13

Кілька порад для успішного партнерства з PR-командою.

2021-06-09

TIME обрав 100 найвпливовіших компаній у 2021 році. В списку є компанії у таких секторах, як охорона здоров’я, розваги, транспорт, технології тощо. TIME оцінив такі ключові фактори, як актуальність, вплив, інновації, лідерство, амбіції та успіх. Згідно з оцінюванням, компанії були розділені на категорії: Піонери, Лідери, Новатори, Титани та Руйнівники.