ЯК БУДУВАТИ PR ВІДНОСИНИ МІЖ ПАРТНЕРАМИ

2020-08-16

Нам пощастило співпрацювати з багатьма організаціями, які розділяють наші цінності. Наш успіх залежить від співпраці. Те саме стосується майже будь-якого PR-агентства чи команди.

Зважаючи на це, ось деякі ключові складові успішної співпраці між компанією та їхнім PR-агентством чи внутрішньою командою.

Розділяти якомога більше активів

Більше інформації майже завжди краще, якщо мова йде про успішну співпрацю. Усі форми активів - від архівів маркетингу до словесних інструктажів - корисні для формування історії, особливо для компанії B2B. Дивно, як часто ми натрапляємо на самородок, яким клієнт не думав ділитися із нами, тому що ніхто не думав, що це стосується програми PR. Якщо сумніваєтесь, поділіться. Нехай PR-команда зробить остаточне судження про новизну та актуальність.

Майте чіткі очікування

Попри те, що агенції зможуть краще передбачити очікування клієнта в міру просування ваших відносин, відсутність однакового бачення тут може мати небезпечний ефект пульсації для відносин та їх продуктивності. Основні показники ефективності (KPI) мають бути встановлені на початку програми – вони, як правило, включаються на етапі пропозиції. Однак, щоденні очікування щодо рівня контактів, комунікацій, частоти та рівня обслуговування також важливі. Щоденний відгук про ефективність, ідеї та управління обліковим записом є неоціненним для будь-якої команди комунікацій, і він може слугувати для розв'язання проблем на ранній стадії.

Отримайте організаційний внесок

Для успішних зв'язків з громадськістю не потрібно купувати лише команду з маркетингу та комунікацій. Система найкраще працює, якщо в неї може бути залучена вся організація – від C-Suite до HR-команди. Такі кроки, як періодичні електронні листи з оновленнями для внутрішніх зацікавлених сторін та регулярні інструктажі з керівництвом, можуть відкрити двері до потенційних сюжетних ідей. І немає нічого поганого в невеликих «професійних ревнощах», коли йдеться про висвітлення керівників різних підрозділів. Невелика експозиція може пройти довгий шлях, щоб допомогти організації визначити пріоритет і оцінити програму PR.

Координуйте зусилля з іншими партнерами

Більшість організацій мають декілька PR та маркетингових партнерів, особливо коли бізнес є глобальним. Вирівнювання цілей та обміну повідомленнями дозволить уникнути дублювання, а це може заощадити час та підвищити продуктивність роботи серед агентств чи внутрішніх команд. Неминучими є ідеї чи контент, які можуть бути перероблені або які можуть надихнути на творче мислення кілька сторін, і коли це станеться, кожен виграє.

Не соромтеся

PR - це розповісти історію вашої компанії та запропонувати унікальну точку зору. Незалежно від того, чи це стосується продуктів, людей, цінностей чи якоїсь комбінації трьох, кожна організація має свої особливості, які роблять її унікальною, тому не бійтеся виставляти своїх там.

#advertising#content#crisis management#digital#instagram#Job#marketing#mood#pr#social media#viral#життя агентства#Поради та лайфхаки#фейсбук

2021-06-09

TIME обрав 100 найвпливовіших компаній у 2021 році. В списку є компанії у таких секторах, як охорона здоров’я, розваги, транспорт, технології тощо. TIME оцінив такі ключові фактори, як актуальність, вплив, інновації, лідерство, амбіції та успіх. Згідно з оцінюванням, компанії були розділені на категорії: Піонери, Лідери, Новатори, Титани та Руйнівники.

2021-05-13

Аудиторія перенасичена контентом і не має бажання вишукувати в тонні перепостів з Facebook в Instagram і всього разом в TikTok потрібне речення.