БРЕНДИ МАЮТЬ ВІДПОВІДАТИ РУХУ BLM

2020-07-11

Більшість американців кажуть, що бренди повинні відповідати на соціальні питання, пов'язані з рухом Black Lives Matter (BLM). Майже три чверті (71%) американського дорослого населення заявило, що бренди відіграють певну роль у відповіді на питання расової несправедливості та жорстокості міліції за результатами опитування, якими дослідники Opinium.

• Найважливіший спосіб розв'язання питань, пов’язаних із BLM, – це зробити заяву на підтримку мирних акцій протесту. 19% опитаних респондентів заявили, у порівнянні з заявами, що підтримують расову рівність (18%), засуджують грабежі (17%), підтримують поліцію (13%) або висловлюють солідарність з рухом BLM (12%). Сорок один відсоток чорношкірих американців сказали, що відчувають, що бренди не усвідомлюють їх досвіду, у порівнянні з лише 34% загального населення.

• Двадцять відсотків американців заявили, що припинять купувати продукцію того бренду, який, як вони вважають, поводився лицемірно щодо питань расової несправедливості та жорстокості поліції. Опитування також показало, що лише 6% припинили б купувати у брендів, які мовчать з питань, показало опитування.

Після вбивства Джорджа Флойда під вартою поліції, рух Black Lives Matter отримав широку глобальну послідовність серед протестувальників, які вимагають припинити расизм та жорстокість поліції. Як свідчить дослідження Opinium, бренди відіграють значну роль у розв'язанні цих питань, але ці зусилля повинні бути щирими, щоб мати значний вплив на спосіб мислення споживачів.

Опитування свідчить про те, що останні протести впливають на те, що споживачі хочуть бачити в рекламній рекламі. Це важливо для маркетологів, які хочуть задати правильний тон під час розв'язання соціальних питань. Троє з п'яти американців хочуть, щоб реклама відповідала на останні протести BLM, а решта вважають за краще споживати контент, не пов’язаний із цими проблемами. Серед людей, які хочуть, щоб оголошення стосувались расової справедливості, більшість бажають, щоб оголошення посилалися на цю проблему, а не робили її центральною. Пандемія коронавірусу є більш важливою проблемою, і 68% споживачів заявляють, що хочуть, щоб реклама стосувалася здоров’я, у порівнянні з 62%, які сказали те саме про расову справедливість.

Результати опитування Opinium показують те, що різноманітні бренди доклали більших зусиль для розв'язання проблем, пов’язаних з BLM, включаючи пожертви некомерційним групам, зобов’язавшись підтримувати рівність на робочих місцях та брати участь у бойкотах, щоб заперечувати «Інтернет ненависті». Серед цих брендів, кавова мережа Starbucks нещодавно скасувала заборону на носіння одягу BLM на роботі, і поки що зарано говорити, чи зашкодила компанія бренду в довготерміновій перспективі. Досвід компанії дає уроки про те, як брендам потрібно розв'язувати делікатні соціальні проблеми.

Інші дослідження підкреслюють ненадійність у створенні рекламних кампаній, які сприймаються як підтримка, а не експлуатація руху BLM. Останні оголошення McDonald's та Procter & Gamble на підтримку руху дослідник Ейс Метрікс назвав «небезпечною зоною» – більше експлуататорською, ніж мотиваційною. Як показало опитування Opinium, найгірший результат для бренду – сприйматися споживачами як неправдивий, що може призвести до втрати репутації бренду.

#advertising#content#crisis management#digital#game#instagram#marketing#mood#pr#social media#viral#життя агентства#Поради та лайфхаки#про_zeleni#фейсбук

2021-06-09

TIME обрав 100 найвпливовіших компаній у 2021 році. В списку є компанії у таких секторах, як охорона здоров’я, розваги, транспорт, технології тощо. TIME оцінив такі ключові фактори, як актуальність, вплив, інновації, лідерство, амбіції та успіх. Згідно з оцінюванням, компанії були розділені на категорії: Піонери, Лідери, Новатори, Титани та Руйнівники.

2021-05-13

Аудиторія перенасичена контентом і не має бажання вишукувати в тонні перепостів з Facebook в Instagram і всього разом в TikTok потрібне речення.