Контент маркетинг – король комунікації

2020-02-09

Це стверджує керівний директор Edelman США Джо Кінгсбері в нашій недавній розмові про майбутнє контент-маркетингу, особливо для зусиль B2B.

"Вони намагаються зв'язатись із витонченими покупцями, які часто є високоосвіченими", - пояснює Кінгсбері. "Якщо ви думаєте про справді складних покупців і думаєте про те, що потрібно, щоб дійсно вплинути на сприйняття та поведінку, а також викликати довіру до людей, які знають, що шукають ... [ви повинні] в змозі" визначити позицію щодо теми чи галузі, яка справді буде переконливою ».

Це не означає, що технологія та інструменти не важливі, додає він. Просто ви не можете дозволити пристосуванню заважати розповідати гарну історію.

"Йдеться дійсно про відступ та розуміння аудиторії покупців або, в деяких випадках, комітету покупців, який може відповідати за прийняття рішень", - говорить Кінгсбері.

Він вказує на перевірені часом PR та маркетингові питання: "Які больові моменти вони переживають щодня? Які існують поточні теми, де їм потрібна допомога, їм потрібна прозорливість, їм потрібен хтось, хто чекає їх за кутом? "

Лише після того, як ви відповіли на ці питання, ви можете почати думати про продаж. Кінгсбері каже, що ваш контент повинен використовуватися "як спосіб заробити дозвіл на продаж". Сам контент - це не крок продажів; це інструмент для побудови відносин.

Цінність контент-маркетингу

Яку унікальну цінність пропонує контент організації в сучасному медіа-середовищі? Кінгсбері каже, що відповідь в очах глядача.

"Ми часто працюємо з клієнтами, що перебувають у переповнених галузях, де розмови навколо певних тем дуже шумні", - каже він, що настільки галасливі, що розмова стає "морем однаковості", особливо навколо таких предметів, як AI або машинне навчання.

"Навряд чи важко пробитися крізь таку гарячу тему ", - каже Кінгсбері, але він стверджує, що, коли все правильно, вміст лідерства думки може бути диференціатором.

Все, що входить до цього контенту, має бути всебічним, але бути корисним.

Ви не можете просто розповісти про особливості та послуги свого продукту та очікувати отримання повідомлення, говорить Кінгсбері.

«Я думаю, що це стосується комітету з питань покупців, але особливо з аудиторією, яка приймає рішення на вищому рівні, їм потрібно щось більше», - говорить він. "Вони потребують розуміння тенденцій, що відбуваються навколо галузі, - і не просто виявлення тенденцій, а насправді ілюмінації того, чому такі речі з ними відбуваються, певного типу базового аналізу, який говорить їм про те, які будуть наслідки". Це, каже він, демонструє, що ви розумієте проблеми замовника.

Що може зробити техніка

Де технологія найбільш корисна для вашої стратегії створення контенту? У Кінгсбера є відповідь в одне слово - «персоналізація».

Навіть у контексті B2B "здатність персоналізувати та налаштовувати свій контент і те, що ви маєте сказати, стає все більш необхідною складовою, щоб реально прорватися", - каже Кінгсбері.

"Хто конкретно є головним в комітеті покупців? Вам потрібно прорватися і переконати їх залучити вас у розмову? Або вам потрібно зв'язати різних членів комітету з питань покупців, таких як закупівлі, маркетинг та технології, усі об’єднані та мають спільний погляд на виклик, щоб обумовити умови продажу на вашу користь? "

Кінгсбері підсумовує: "Можливість дійсно налаштувати, а також, очевидно, орієнтуватися з великою точністю, є дійсно потужною комбінацією".

Для деяких B2B-кампаній покази та веб-трафік можуть бути безглуздими для встановлення ефективності вашої стратегії. Якщо вашою цільовою аудиторією є лише 50 людей із вибраних компаній, їхні перегляди цінніші за тисячі невідповідних відвідувань сайту.

"Те, чого ви не обов’язково шукаєте, - це кількість вражень або можливість сказати, що ми мали всі ці кліки", - говорить Кінгсбері. "Так, такі види основного KPI - це хороші показники стану здоров'я програми і можуть допомогти вам правильно тримати курс, але ви входите [у свою кампанію] з цілком іншою метою, а саме: Ви достукалися до 50 людей на планеті, які найбільше мають значення? "

Коли ви замислюєтесь над таким націленням, каже Кінгсбері, технологія може стати визвольною з точки зору редакції.

"Ви намагаєтесь розповісти історію, але якщо ви розміщуєте публікацію, вона має працювати для багатьох аудиторій, тому що все буде там. … Ви потрапляєте у пастку, намагаючись стати центром всесвіту для всіх, - каже Кінгсбері. "Але з технологією та можливістю сегментування дуже вузько, а також орієнтуватися  з вивіреною точністю, це дозволяє вам розповідати історії та спілкуватися набагато конкретнішими способами".

2020-08-01

Імейл-маркетинг не застарілий. І це є конкурентною перевагою для тих, хто це розуміє

2020-07-29

Заробітки американської холдингової компанії, новини невдалого піару та майбутнє в сучасних реаліях