Треба брати приклад з Pinterest

2019-09-27

Рішення було прийнято в результаті багатомісячних переговорів зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я щодо того, як соціальні мережі можуть забезпечити доступ людей до авторитетної інформації про вакцини та зменшити поширення фальшивих новин про здоров'я.

Згідно з щомісячним звітом Facebook, (ми знаємо, що Facebook є власником Instagram), видно, що навчального змісту спливаючі вікна будуть з’являтися  на обох платформах, коли люди шукають вміст, пов’язаний з вакциною, відвідують групи, пов’язані з вакцинами Facebook, або натискають вакцину  -споріднені хештеги в Instagram.

Експертний погляд

Коментуючи останню репресію щодо контенту  реклами направлену проти вакцинації, Кетрін Егер, керівник відділу охорони здоров'я Grayling, сказала PRWeek: "Тривалий час соціальні медіа-компанії особливо не переймалися  керівництвом або регулюванням вмісту, який з’являється на їх  каналах, мовчазно передбачаючи, що вся інформація має експертні докази".

Вона продовжила: "Зараз, як ми бачили, Facebook / Instagram активно беруть участь  у справі регулювання контенту про самопошкодження та самогубства,, схоже, що гігант соціальних медіа визнає, що він має важливу роль у сфері охорони здоров'я в цілому.  Надання людям доступу до збалансованої та заснованої на фактах інформації для прийняття зваженого вибору щодо вакцинації є важливим першим кроком ".

У довгостроковій перспективі це може "навіть підтримати створення іміджу компанії як справжньої  сили на благо", додав Агер.

Під тиском

Це остання фаза дії соціальних медіа-компаній, які оголосили на початку цього року такі заходи, як відмова від розміщення реклами, яка включає дезінформацію про щеплення, та не відгбраження або рекомендування вмісту, що містить дезінформацію про щеплення в Instagram Explore або через хештег  сторінок.

Джоел Каплан, віце-президент з глобальної політики Facebook, прокоментував: "Ми знаємо, що технологічні компанії можуть відігравати важливу роль у підвищенні роботи надійних світових організацій охорони здоров'я, і ​​ми готові продовжувати виконувати свою роль у цьому просторі".

І віце-президент компанії по продукту Гай Розен описав новий захід як "ще один важливий крок у наших постійних зусиллях щодо обмеження поширення дезінформації щодо щеплень та залучення достовірної інформації щодо цієї теми на нашій платформі".

Потрібно більше діяти

Генеральний директор ВООЗ д-р Тедрос Адханом Гебрейесус високо оцінює позицію засобів масової інформації та дій, які здійснюють соціальні медіа-компанії, але закликає зробити ще більше.

"Великі цифрові організації несуть відповідальність перед своїми користувачами - гарантують, що вони можуть отримати доступ до фактів про вакцини та здоров'я. Було б чудово бачити, що соціальні та пошукові платформи збираються разом, щоб докладати спільних зусиль", - сказав він.

"Ми хочемо, щоб цифрові актори робили більше, щоб вони стали відомими по всьому світу, що # ВакциниПрацюють", - додав д-р Гебрейєс.

Рішення Facebook та Instagram розпочати реалізацію нової стратегії відбулося лише через кілька днів після того, як Pinterest оголосив, що будь-який із 300 мільйонів користувачів, які шукають інформацію про вакцину, отримає результати лише від провідних громадських організацій охорони здоров’я.

Це спонукало доктора Гебрейеса прокоментувати: "Ми сподіваємось спостерігати як інші платформи соціальних медіа в усьому світі  слідують за Pinterest".

Ризик захворювання

• Небезпека дуже велика, оскільки велика кількість батьків не вакцинує  дітей проти дитячих хвороб.  Таким чином, ВООЗ повинна була зарахувати "невпевненість щодо вакцинації" як одну з перших 10 загроз глобальному здоров'ю.

У липні агентство ООН оголосило, що Великобританія, Албанія, Чехія та Греція втратили статус "без кору".

А минулого тижня Європейська Комісія та ВООЗ провели у Брюсселі перший Всесвітній саміт з вакцинації, закликаючи до глобальних заходів проти поширення дезінформації щодо вакцини.

"Помилкові уявлення про вакцинацію змістили фокус громадськості від переваг вакцинації, до недовіри до науки та страху перед можливими побічними ефектами", - застерегла ЄК.

2019-10-18

Ніколи не пізно щось змінити. Світ не стоїть на місці. І поки ми не живемо пліч-о-пліч з роботами, пропонуємо розібратися в нових технологіях для ресторанів.

2019-10-18

Кожного дня людина пірнає у море інформації, яку не має змоги фільтрувати. Цим користуються політки, оратори та спеціалісти з рекламної сфери. Але як з цим боротися і пливти проти течії?